– (Aφηρημένη τέχνη;) Για τον περιπατητή στην παλιά πόλη, υπάρχουν ομορφιές, υπάρχουν και ασχήμιες. Όπως της φωτογραφίας (δεξιά) μπροστά από ένα νεώριο. Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζει το ταμπλό, έτσι που στέκεται “γυμνό περιεχομένου”. Κάποτε γέμιζε από δημοτικές ή και κομματικές ανακοινώσεις. Φυσικά και “δωρεάν” διαφημίσεις εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων κ.ά. Αφημένο έτσι όπως είναι, παραπέμπει σε… μοντέρνα αφηρημένη τέχνη, με πολλές ερμηνείες!
– (Είσοδος Μονής “Αγίας Τριάδος” Τζαγκαρόλων) Επιβλητική και ελκυστική η Μονή για ξένους και Έλληνες περιηγητές ή λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού. Ο πλούτος της δεν είναι μόνο στη θαυμάσια αρχιτεκτονική δομή της, αλλά και στο περιεχόμενό της (παλιές εικόνες, Μουσείο/Κειμηλιαρχείον, παλαιοί κώδικες, βιβλία κ.λπ.) Εντυπωσιάζει η επιγραφή που υπάρχει στο επίθυρο (φωτ. αριστερά) της κεντρικής εισόδου της: “Ήν και ήν και ήν, αλλ’ έν ήν και εστί και έσται. Φως και φως και φως, αλλ’ έν φως. Εις Θ(εό)ς όντως, ΑΧΛΑ’” (=Υπήρξε και υπήρξε και υπήρξε, αλλά ένα υπήρξε και υπάρχει και θα υπάρχει. Φως και φως και φως, αλλά ένα φως. Ένας πράγματι Θ(εό)ς, 1631”) Επιγραφή που καλεί άλλους σε στοχασμό και περίσκεψη και άλλους σε εναγώνια υπαρξιακή αναζήτηση απαντήσεων πολλών ερωτημάτων.
– (διαδρομές) Κάθε εβδομάδα, με τα “Χανιώτικα νέα” του Σαββάτου καλούμαστε, μέσω του ωραίου ένθετου των “διαδρομών” (φωτ. δεξιά), να “ταξιδέψουμε” σε κάποιο θέμα της επικαιρότητας, ντόπιας ή άλλης. Πρόκειται για το μακροβιότερο ένθετο από όλες τις προηγούμενες απόπειρες της εφημερίδας. Κι αυτό οφείλεται στην υπεύθυνη της έκδοσής του, την κα Έλια Κουμή που ταυτόχρονα είναι δ/ντρια του “Μουσείου Τυπογραφίας”. Με ένα σημαντικό επιτελείο γύρω της, με τις “διαδρομές” της καταφέρνει να επικαιροποιεί πολλά ωραία θέματα.