Τον νέο τύπο μπουκαλιών που θα πρέπει να δίνεται πλέον το ελαιόλαδο σε ταβέρνες και εστιατόρια μας έδειξε ο πρόεδρος της “Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης” της Περιφέρειας Κρήτης Τ. Κουρουπάκης.
Μετά την απόφαση του Υπουργείου ώστε τα εστιατόρια και οι ταβέρνες να προσφέρουν τυποποιημένο ελαιόλαδο, ένα πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των παραγωγών αλλά και των τυποποιητών, ανοίγει ο δρόμος ώστε το επώνυμο και όχι το χύμα ελαιόλαδο να φτάνει στον καταναλωτή.
Η συγκεκριμένη συσκευασία δεν επιτρέπει να ξαναγεμίζει το μπουκάλι και έτσι με μια μικρή χρέωση στο “κουβέρ” ο καταναλωτής θα γνωρίζει ότι έχει μπροστά του ποιοτικό ελαιόλαδο.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.