Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού μπορεί να διαδραματίσει για την Κρήτη το ελαιόλαδο υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και οι ξενοδοχειακές μονάδες θα αξιοποιήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό το προϊόν.
Η ορθή χρήση ελαιολάδου στην εστίαση βρέθηκε στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσαν, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελιάς, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Ινστιτούτο Ελιάς, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, στο ΜΑΙΧ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Πέμπτης