Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024

Το “EURECA-PRO” στον ιστότοπο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες που διοργανώνονται από το EURECA-PRO, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, είναι πλέον προσβάσιμες μέσω μιας νέας ιστοσελίδας που φιλοξενείται τοπικά στον ιστότοπο του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC), το οποίο είναι ένα από τα εννέα πανεπιστήμια-εταίρους του EURECA-PRO: www.eurecapro.tuc.gr

Οπως ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο, σε αυτόν τον νέο ιστότοπο (microsite) μπορείτε να βρείτε (στην Αγγλική γλώσσα) πληροφορίες για το EURECA-PRO, ανοιχτές προσκλήσεις για προγράμματα κινητικότητας και ερευνητικών υποτροφιών, ανακοινώσεις για διαλέξεις, σεμινάρια, προγράμματα σπουδών και θερινά σχολεία, τρέχουσες ειδήσεις, αλλά κυρίως όλες τις EURECA-PRO δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται τοπικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης ή διοργανώνονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες εκδηλώσεις EURECA-PRO στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επιπλέον, ο νέος ιστότοπος παρέχει πρόσβαση σε όλα τα επεισόδια μιας νέας σειράς podcast, με τίτλο “TUC’s EURECA-PRO Podcast”, που στοχεύει να αναδείξει το πολύπλευρο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, που πραγματοποιείται στο EURECA-PRO:
http://www.eurecapro.tuc.gr/en/podcasts

Κάθε επεισόδιο της σειράς podcast είναι εξ ολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα, καθώς απευθύνεται στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα του EURECA-PRO. Περιλαμβάνει συνεντεύξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις από φοιτητές, καθώς και από κορυφαίους καθηγητές και ερευνητές από τα πανεπιστήμια-εταίρους του EURECA-PRO. Την επιμέλεια και παραγωγή των επεισοδίων έχει η Δρ. Μαρία Παπαδομανωλάκη (Συντονίστρια Κινητικότητας και Προβολής της Ομάδας EURECA-PRO TUC) σε συνεργασία με φοιτητές, καθηγητές και την ευρύτερη κοινότητα του EURECA-PRO.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, ο Σωτήρης Φανουργιάκης, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Φυσικοχημείας και Χημικών Διεργασιών (PCCP Lab) της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, παίρνει συνέντευξη από τον Δρ. Δημήτριο Μεϊμάρογλου, Αναπληρωτή Καθηγητή στο ENSIC (Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης, Γαλλία) για το πώς η Χημική Μηχανική μπορεί να συνδυαστεί με τα συνεχώς εξελισσόμενα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα