Η Συμφωνία των Πρεσπών περνά πλέον στην κρίση των ιστορικών του μέλλοντος. Επιπτώσεις της όμως είναι ήδη ορατές στην Ελλάδα.
Η επόμενη μέρα βρίσκει μια Ελλάδα πληγωμένη και έντονα φανατισμένη. Αλλωστε στη χώρα που η πολιτική λειτουργεί συχνά – πυκνά με όρους ποδοσφαιρικούς, ένα μείζον εθνικό θέμα ήταν το καλύτερο “γήπεδο” για να ξεδιπλώσει κάθε πλευρά τα… ταλέντα της. Μέχρι και μεταγραφολογία βουλευτών μας προέκυψε!
Για ακόμα μια φορά διαπρέψαμε πάντως στο εθνικό μας άθλημα· στις ιαχές. Αρον – άρον ξεπεράσαμε το στάδιο του διαλόγου και περάσαμε κατευθείαν στην αντιπαράθεση. Σε αυτό βέβαια, κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Αυτή δεν άφησε περιθώρια για διάλογο και επιτάχυνε τις εξελίξεις, ξεκάθαρα αποδεχόμενη πιέσεις από τρίτες χώρες.
«Ὅ γέγονε γέγονε» και πλέον έχουμε δίπλα μας τη Βόρεια Μακεδονία. Θα ζήσουμε· αμφίβολο αν θα τη χαιρόμαστε και μένει να αποδειχθεί αν θα την… καμαρώνουμε σαν ένα καλό και συνεργάσιμο γείτονα ή σαν κλεφτοσυκά.
Αξιότιμε κύριε,στο λιτό άρθρο σας περιέχεται η σκληρή πραγματικότητα της διεθνούς πολιτικής.Ας πούμε όμως δυό λόγια για το λεγόμενο “εσωτερικό μέτωπο”.Η εικόνα με το μισό κοινοβούλιο των Ελλήνων άδειο την στιγμή που αποφασιζότανε ένα μεγάλο Εθνικό ζήτημα με τους εναπομείναντες να πανηγυρίζουν την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντι σ΄αυτό δεν είναι καλό σημάδι και ξυπνά μνήμες παλαιότερου διχασμού, τον οποίο πληρώσαμε με αίμα και καταστροφή με αποτέλεσμα ακόμα να μετράμε πτώματα.Αν στις επόμενες μέρες δούμε στα σπίτια των Ελλήνων και ειδικά των Μακεδόνων να κρέμουνται μαύρες σημαίες θα έχει ολοκληρωθεί το σκηνικό.Θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό;Βεβαίως με πρότερη συνενόηση των πολιτικών δυνάμεων(πλην χ.α.) και με την διενέργεια δημοψηφίσματος.Φαίνεται ότι η κυβέρνηση μας θεωρεί ανώριμους και β΄διαλογής σε σύγκριση με τους σκοπιανούς.Τα μπράβο αυτών που για δικού τους λόγους ήθελαν μια όποια “λύση” πρέπει να μας ανησυχούν,δεδομένου ότι αν τα συμφέροντα τους απαιτούν να γίνουν και άλλου είδους “ενέργειες” δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν σ΄αυτές αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα πλήξουν τους θιγόμενους λαούς,στηριζόμενοι μάλιστα στην νομιμοφάνεια που τους δίνουν οι εποικοδομητικές ασάφειες της συμφωνίας.΄Οποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία και τα λάθη του είναι υποχρεωμένος να τα ξαναζήσει,όπως το Κυπριακό ζήτημα μας διδάσκει.΄Οσοι βρέθηκαν παρόντες την περίοδο του σχεδίου Ανάν άκουσαν τους “καλοθελητάδες” να λένε ότι ο αείμνηστος,(τελευταίος μεγάλος ¨Ελληνας)Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν αδιάλλακτος,ακραίος και άλλα τινά και ότι αν οι ΄Ελληνες της Κύπρου πουν ΟΧΙ θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους ,θα τους βρούν οι επτά πληγές του Φαραώ και “κατίχι” τους που λένε και στην μεγαλόνησο.Η πραγματικότητα τους διέψευσε ο Πρόεδρος αφού “παρέλαβε κράτος και παρέδωσε κράτος” όλοι τρέχουν τώρα να κάνουν δουλειές με την διασωθείσα Κυπριακή Δημοκρατία που ζει κα βασιλεύει.Θα πεί κάποιος είναι ιεροσυλία η σύγκριση, μια ματιά στο βιογραφικό των Τσίπρα και Παπαδόπουλου πείθει ότι τα μεγέθη είναι τελείως μα παντελώς άνισα. Αυτό που μένει είναι να μην αφήσουμε τα ξένα συμφέροντα κλπ.”συγγενείς” να μας διχάσουν ανεπανόρθωτα.Μια επόμενη κυβέρνηση “Εθνικής Ελλάδος” να ετοιμάσει με σύνεση και σοβαρότητα το νομικό και διπλωματικό οπλοστάσιο της χώρας και αφού κάνει φύλλο και φτερό την συμφωνία να κινηθεί για την ανατροπή των σημείων που βλάπτουν την χώρα και δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο,χτίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες συμμαχίες με χώρες που ταυτίζονται οι επιδιώξεις μας ,οι οποίες βεβαίως υπάρχουν.Ούτως η άλλως αυτοί που ωθούσαν πρός την “λύση” μόνο η ένταξη στο ΝΑΤΟ τους ενδιαφέρει και οι παραποτάμιες μπίζνες των γερμανικών εταιρειών ,τα υπόλοιπα τους είναι αδιάφορα και εκεί υπάρχει πεδίο δράσης για την πατρίδα μας….Με εκτίμηση