Βρέθηκα προ ημερών σε κατάστημα εστίασης – “σουβλατζίδικο” της Παλιάς Πόλης. Και με έκπληξη και χαρά είδα στο ψυγείο του γκαζόζα και αναψυκτικά Κισσαμίτικης εταιρείας. Σε ένα άλλο εστιατόριο, όπως και σε μπαρ της πόλης, είδα στον τιμοκατάλογο μπίρες χανιώτικες – άλλωστε στα Χανιά παράγονται τουλάχιστον 4 μπίρες.
Γιατί τα αναφέρω αυτά; Μα επειδή συχνά γίνεται λόγος για την ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων. Και αυτό δεν αφορά μόνο στους καταναλωτές αλλά και στις επιχειρήσεις που επιλέγουν να διαθέτουν και τοπικά προϊόντα στους πελάτες τους.
Αλλωστε, αρκετοί επισκέπτες δεν μένουν μόνον στα, εν προκειμένω, αναψυκτικά και αλκοολούχα των πολυεθνικών που βρίσκουν και στις πόλεις τους, αλλά επιδιώκουν να ανακαλύψουν και τοπικές παραγωγές.
Σε τελική ανάλυση η στήριξη των τοπικών προϊόντων μας αφορά όλους.