«Ο καιρός είναι ιδανικός, η θάλασσα τέλεια, η πόλη έχει ζωή… γιατί να μην έλθεις στα Χανιά διακοπές το Φθινόπωρο» μας έλεγε γνωστός από τη Νορβηγία που συνηθίζει να έρχεται πάντα τέτοια εποχή στην Κρήτη για τις διακοπές του. Και φυσικά δεν έχει άδικο, όπως άδικο δεν έχει και με τις άλλες παρατηρήσεις του. «Δεν είναι σωστό επειδή δεν είναι η κορύφωση της σεζόν, να μην λειτουργούν όλα τα καταστήματα, να μην παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες με αυτές της “foul season”, να μην γίνεται καλή αποκομιδή των απορριμμάτων. Αν θέλετε επέκταση της τουριστικής σεζόν πρέπει η πόλη και οι βασικές τουριστικές περιοχές να παραμένουν το ίδιο ζωντανές και τον Οκτώβρη και τον Μάρτιο…»
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.