Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2025

Β.Ο.Α.Κ. σε αδιέξοδo…

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ έργα, όπως ο Β.Ο.Α.Κ. είναι εργαλεία ανάπτυξης που στηρίζονται επάνω σε μελέτες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Ο Β.Ο.Α.Κ. για να υπάρξει χρειάζεται μια ριζική λύση.

ΕΝΑ επιτελείο ανθρώπων από την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου πρέπει να σχεδιάσουν το έργο και να μπορέσουν να το υλοποιήσουν, για να αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη.

ΠΟΥ βρισκόμαστε σήμερα; Υπάρχει η κυρίαρχη αίσθηση στην κοινωνία της Κρήτης, ότι υπάρχει ένα ορατό χρονοδιάγραμμα και το έργο μπορεί να ξεκινήσει;

ΞΕΡΕΤΕ πολύ καλά, ότι τέτοια κυρίαρχη εντύπωση, στην κοινή γνώμη της Κρήτης απλά δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει θεμελιωμένο σχέδιο και οι εκλογές τελείωσαν. Πάμε πάλι από την αρχή και αυτό ειλικρινά δεν είναι μια ευσυνείδητη κριτική (διότι όλοι έχουν μερίδιο στο “θα”) αλλά έμπρακτη αποτύπωση της κρητικής πραγματικότητας.

ΣΤΟ Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. έχουμε νέα πολιτική ηγεσία υπό τον κ. Καραμανλή. Δυστυχέστατα ο κ. υπουργός χαρακτήρισε τρία έργα παράδειγμα προς αποφυγή τα έργα Πάτρα – Πύργος, τον οδικό άξονα Ακτιο – Αμβρακία και τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης.

ΟΠΩΣ διαπιστώνετε έχουμε ένα πολιτικό τετελεσμένο.
Περιμένουμε να λυθεί…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα