Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2025

Βαρύτατες κατηγορίες

ΕΝΑ από τα σημαίνοντα στελέχη της ελληνικής Αριστεράς, ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος (πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ), με αφορμή τη συζήτηση για τη δίκη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έστρεψε τα πυρά του κατά του νυν υπουργού Δικαιοσύνης (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα πως υπάρχει «ζοφερό κλίμα» στη Δικαιοσύνη.

Ο ΚΥΡΙΟΣ Ν. Κωνσταντόπουλος (φωτ.) απάντησε (21-6-19), και πολύ σωστά, πως, «όταν είσαι υπουργός-Δικαιοσύνης – δεν κάνεις διαγνώσεις, αλλά εξηγείς στην κοινωνία. Αν υπάρχει ζοφερό κλίμα σε τι συνίσταται, ποιες είναι οι συνέπειές του, ποιες οι επιρροές του στον τρόπο λειτουργίας, από ποιες αιτίες δημιουργήθηκε, ποιοι είναι οι λόγοι που αφήνουν αυτό το ζοφερό κλίμα να διατηρείται και, αφού ενημερώσεις, πας σπίτι σου»!

ΜΕ τη Δικαιοσύνη κανείς δεν παίζει. Πόσο μάλλον ένας υπουργός της. Και είναι κρίμα, η οποιαδήποτε κυβέρνηση να έχει ως ένα από τα πρώτα μελήματά της την υποταγή της Δικαιοσύνης στις ορέξεις της. Πράγμα που σημαίνει πως κάθε κυβέρνηση βλέπει τη Δικαιοσύνη ως αντίπαλο και όχι ως αυτόνομη εξουσία μέσω της οποίας αποδίδεται η δικαιοσύνη στον τόπο. Η καθυπόταξή της συμβαίνει σε δικτατορικά/ολοκληρωτικά καθεστώτα ή σε αυτά που κατ’ επίφαση ονομάζονται «δημοκρατικά» (Τουρκία), με στόχο την αποσιώπηση της αλήθειας, της έρευνας πολιτικών σκανδάλων και εγκλημάτων ή της σπίλωσης του αντιπάλου κόμματος, ώστε να έχουμε και «νόμιμη» διαιώνιση στην εξουσία!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Απόλυτα πειστικός και αληθής ο λόγος του κ. Κωνσταντόπουλου! Έτσι, ακριβώς, έχουν τα πράγματα στον νομικό και δικαστικό κόσμο, απανταχού της γης. Το γνωστό πρόβλημα της επέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης είναι από πολύ παλιά κι όσοι φοιτήσαμε ή λειτουργήσαμε σ’ αυτό το έχουμε βιώσει με θλίψη, απογοήτευση κι αγανάκτηση. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης ελεύθερους κι απερίσπαστους στο μέγιστο ανθρώπινο λειτούργημα: άλλωστε αυτή η ίδια η απονομή της ανθρώπινης -νομικής- Δικαιοσύνης είναι δυσκολότατο πρόβλημα κι αυτός είναι ο λόγος που ο Νομοθέτης βασίζεται στις άκρως επιστημονικές – νομικές γνώσεις, τη συνείδηση, την ευθυκρισία και την ελεύθερη άποψη του εκάστοτε Δικαστή. Και στην περίπτωση αυτή, αξίζει να θυμηθούμε τί έγραψε στο σπουδαίο του βιβλίο “25η ώρα” ο φημισμένος Γαλλορουμάνος συγγραφέας και κληρικός Γκεοργκίου Βιργκίλ: “Τον κόσμο δεν τον κάνουν άνω-κάτω οι πόλεμοι, αλλά οι συνειδήσεις”. Με εκτίμηση Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα