Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν το περασμένο Σάββατ το DalePaso και ο Ποντιακός Συλλογος Ν. Χανίων «Παναγία η Σουμελά» στο Κέντρο Μεριμνας Νέων Ν.Χανιων.
Την εκδηλωση ακολούθησαν χορός και διασκέδαση από όλα τα μέλη των συλλόγων, χοροί απο Πόντο, Μακεδονία, Θράκη, Κέρκυρα Πελοπόννησο, Νάξο, Κρήτη αλλά και zumba® !! «Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων που μας στηρίζουν και παραβρέθηκαν Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια μικρή γιορτή – καλωσόρισμα για το έτος 2019 γι αυτό το λόγο ήταν και δωρεάν, με κεράσματα από τα μέλη των συλλόγων. Εύχομαστε ένα υγιές, δημιουργικό και χορευτικό 2019», ηταν οι ευχές των εκπροσώπων των συλλόγων.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.