Πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων εκπονήθηκαν στα σχολεία τ την τρέχουσα σχολική χρονιά που σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος της αυτές τις ημέρες.
Σ’ ένα από αυτά τα προγράμματα που είχε τίτλο: «Σπήλαιο Κρυονερίδας: Τόπος Θυσίας και Μαρτυρίου», πήραν μέρος μαθητές του Επαγγελματικού Λυκεἰο Βρυσών.
Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές αυτοί είχαν αρωγούς Ενορίες του Αποκόρωνα, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αποκορώνου καθώς και άλλους φορείς και απλούς ανθρώπους που αγαπούν την παράδοση και την ιστορία μας.
Το σχετικό βίντεο προβλήθηκε και σε άλλα σχολεία και εκτός του Νομού Χανίων και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=rIcXOTIDxfY
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.