Μικρές είναι ακόμα οι ποσότητες του βιολογικού αβοκάντο που φεύγει από τα Χανιά για την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χαρακτηριστικά φωτογραφίσαμε προ ημερών σε super market της Αθήνας βιολογικό αβοκάντο από τα Χανιά και το Περού να πουλιέται στην ίδια ακριβώς τιμή.
Οπως μαθαίνουμε, για τον παραγωγό μέχρι στιγμής η διαφορά τού να πουλήσει στον έμπορο βιολογικό ή συμβατικό αβοκάντο είναι μικρή, παρότι που το πρώτο στον καταναλωτή πουλιέται σε σχεδόν διπλάσια τιμή.
Τη στιγμή που η ποσότητα των παραγόμενων αβοκάντο χρόνο με το χρόνο αυξάνεται στα Χανιά, είναι ανάγκη οι παραγωγοί να προχωρήσουν στη βιολογική καλλιέργεια και για λόγους υγείας και προστασίας τους περιβάλλοντος, αλλά και για την τιμή του προϊόντος, αρκεί η τελευταία κάποια στιγμή να ανταποκρίνεται στον κόπο και στην εργασία του παραγωγού!