Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025

Βιωματικό εργαστήρι για το χαρούπι και τη χρήση του στη μαγειρική

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα το χαρούπι με τη μέριμνα του γνωστού Έλληνα μάγειρα Γιάννη Μπαξεβάνη φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο MINOS BEACH στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης «το βιωματικό εργαστήριο έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Μεσόγειο και στο έργο με τίτλο «MD.net” ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες».
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησε σε αναλυτική περιγραφή των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών και της θρεπτικής αξίας του προϊόντος ενώ ο Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος τροφίμων Στάθης Γραφανάκης και μέλος της ομάδας διαχείρισης του προγράμματος ανέλυσε παραδοσιακές μεθόδους συντήρησης των τροφίμων.
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ανέλυσε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ελληνικών και κρητικών προϊόντων αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες χρήσης τους στον χώρο ενός ξενοδοχείου ενώ υπήρξε συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και των ομιλητών, με τον διακεκριμένο μάγειρα να παρουσιάζει φαγητά με βάση το χαρούπι.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Στράτος Πατσάκης, ενώ για το πρόγραμμα μίλησε η συντονίστρια του Ρούλα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Λασιθίου»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα