Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αυτές τις ημέρες, με πρωταγωνιστή το Χανιώτη σεφ Μανούσο Σηφοστρατουδάκη που τελευταία έχει μετακομίσει στην πόλη της Βαλτικής θάλασσας.
Στα πλαίσια της “ημέρας ενότητας” ο εθελοντικός οργανισμός Ντομπροντόμικ με ιδρυτή την κ. Αλεξάνδρα Σενιάκ πραγματοποιεί δημόσια ανοικτά γεύματα σε ηλικιωμένους πολίτες. Φέτος το μενού είχε να κάνει με την “Ελληνική κουζίνα”.
Όπως είπε στα “Χ.ν.” ο Χανιώτης σεφ «έφτιαξε χωριάτικη σαλάτα, σκορδόψωμο, μαζί με εθελοντές φτιάξαμε σουβλακόπιτες, τζατζίκι. Ακολούθησε στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης Ελληνική μουσική και Κρητικά και χορέψαμε όλοι μαζί. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό “Ντομπροντόμικ” συμμετείχαν οι Alexandra Sinyak και Genrik Arutiunian, από τη Ρωσική προεδρική ακαδημία εθνικής οικονομίας και δημόσιας διοίκησης, το Πανεπιστήμιο Ranepa με υπεύθυνες της κ. Julia Bayer και Inna Vetrenko και εθελοντές. Η όλη δράση πήγε πάρα πολύ όλοι ενθουσιάστηκαν και ακούσαμε μόνο καλά λόγια. Πρέπει να πω ότι η Ελληνική σαλάτα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια εδώ στη Ρωσία, ενώ λατρεύουν το “τζατζίκι”. Γενικά ο κόσμος έχει πολύ καλή άποψη για τις δικές μας γεύσεις».
Στη δράση συμμετείχε και η αλυσίδα εστιατορίων “Σαβέρμα” και όπως μας είπε ο κ. Σηφοστρατουδάκης με τον ιδιοκτήτη της Pavel Krupin έγινε μια πρώτη συζήτηση για το πως θα μπορούσε να ενταχθεί ο “γύρος πίτα” στο μενού της αλυσίδας εστιατορίων.