Μια βραδιά με τη Ρέα Γαλανάκη, τη γραφή και το λόγο της, τις ποιοτικές συγγραφικές δουλειές της είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το βράδυ της Τετάρτης, για την παρουσίαση του βιβλίου της “Δυο γυναίκες, δύο θεές”.
H δημοφιλής συγγραφέας αναφέρθηκε στην τελευταία της δουλειά, ενώ για το “Δύο γυναίκες, δύο θεές” μίλησαν η Μαρίνα Αρετάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων και η Βαρβάρα Περάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η συγγραφέας δήλωσε την ικανοποίηση της για το ότι «το βιβλίο έχει αγαπηθεί από το κοινό! Πέρα από τις κριτικές στις εφημερίδες, τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα έχει πολύ μεγάλη σημασία για το βιβλίο η από στόμα σε στόμα στήριξη του κοινού.»
Αναφορικά με τη θεματολογία του βιβλίου, και τις δύο ιστορίες που πραγματεύεται με τον Γιαννούλη Χαλεπά και μια διαφορετική ερμηνεία του Μίτου της Αριάδνης η κ. Γαλανάκη επισήμανε πως «τον Χαλεπά τον αγαπάει πάρα πολύ ο κόσμος. Ήταν από τις τραγικές προσωπικότητες της τέχνης στην Ελλάδα. Στην Αθήνα είχαμε την τύχη να μάθουμε και περισσότερα από μια μεγάλη έκθεση με όλα τα γλυπτά του το 2008. Ανάλογο είναι και το ενδιαφέρον για την Αριάδνη…».
Στη συνέχεια η συζήτηση ήλθε στο βιβλίο. «Παρά τις δύσκολες μέρες που περνάει το βιβλίο και λόγω των δύσκολων ημερών αλλά και των νέων μέσων που έχουν μπει στη ζωή μας, νομίζω ότι η λογοτεχνία είναι μια παλιά αλλά πολύ βασική τέχνη για τον άνθρωπο. Οι νέες τεχνολογίες μας ξαφνιάζουν, “πέφτουμε με τα μούτρα” στην αρχή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει ότι κάναμε μέχρι τότε. πχ. ο κινηματογράφος δεν σταμάτησε το θέατρο, και η τηλεόραση δεν σταμάτησε τον κινηματογράφο, η ζωγραφική δεν σταμάτησε λόγω της φωτογραφίας. Για αυτό και η λογοτεχνία δεν θα σταματήσει να υπάρχει σε έντυπη μορφή» είπε η κ. Γαλανάκη.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της Κρήτης στο έργο της, καθώς καταγόμενη και αυτή από την Ανατολική Κρήτη δεν υπάρχει βιβλίο της που να μην έχει μια μικρή ή μεγάλη αναφορά στο Νησί.