Τρεις μεγάλοι οργανισμοί της Ευρώπης – ο ENISA, το European Health and Digital Executive Agency (HADEA) και ο INSAFE- ξεχώρισαν και βράβευσαν εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησαν τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το παραμύθι για μικρά παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων Δημοτικού σχολείου «Γιαγιά πρόσεχε στο διαδίκτυο» μαζί με το τετράδιο δραστηριοτήτων, που αναδείχθηκε και βραβεύτηκε ως το καλύτερο εκπαιδευτικό υλικό. «H ψηφοφορία έγινε μεταξύ των μελών όλων των Ευρωπαϊκών Κέντρων ασφαλούς διαδικτύου κατά το πρόσφατο training meeting του INSAFE στις Βρυξέλλες. Η Αθηνά, ο Ερμής και η Άρτεμη μαθαίνουν στη γιαγιά της Αθηνάς πώς να πλοηγείται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Της μιλούν για την υπερβολική ενασχόληση, τους κινδύνους που υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα, στα διαδικτυακά παιχνίδια καθώς και πως να αποφεύγει τις διαδικτυακές απάτες…
Το εκπαιδευτικό παραμύθι θα μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσει πανευρωπαϊκά μέσω των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου».
Όπως σημειώνεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Υγεία και την Ψηφιακή Πολιτική European Health and Digital Executive Agency (HADEA) «ξεχώρισε το Βίντεο που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μαζί με τη Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενημέρωση των πολιτών για τις απάτες Smishing και Phishing, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές στα πλαίσια των 10 χρόνων από τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM) 2022. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο του HADEA εδώ».
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:
Τέλος, την πρώτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του ENISA “EU Awards” στην κατηγορία εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού έλαβε το «παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.
Το «κυνήγι του θησαυρού» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που στόχο έχει την αφύπνιση παιδιών για θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Δημιουργήθηκε με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 και χρησιμοποιήθηκε ως βασικό εργαλείο μάθησης στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας.
Μπορείτε να δείτε την ελληνική έκδοση εδώ και την αγγλική έκδοση εδώ.