Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2025

Βραβεία σε επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης

Βραβεία σε επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης θα απονεμηθούν στο πλαίσιο της τελετής απονομής Mεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης και Διδακτορικών Διπλωμάτων την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οπως ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα πλαίσια της τελετής θα απονεμηθούν τα βραβεία:
AnneMcKay_Photo•Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π. 2015, στην κα. Anne McKay, μέλος Ε.Ε.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε αναγνώριση του διδακτικού της έργου. Η Anne McKay έχει λάβει το Bachelor of Arts στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία και το Master of Arts στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά. Διδάσκει Αγγλικά ως Ξένη Γλώσσα στην Ελλάδα για τριάντα χρόνια, δεκαεννέα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα και οι επαγγελματικές δραστηριότητές της εστιάζουν στο χώρο της αυτόνομης γλωσσικής μάθησης και ειδικότερα στο πεδίο της σχεδίασης υλικού και τη χρήση Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στη διδασκαλία Αγγλικών για Ειδικού Σκοπούς. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του Γλωσσικού Κέντρου.
Varouchakis_Photo•Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2015, στον κ. Εμμανουήλ Βαρουχάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος, σε αναγνώριση του εργαστηριακού διδακτικού του έργου. Ο Δρ. Εμμανουήλ Βαρουχάκης γεννήθηκε στη Κίσσαμο Χανίων, είναι απόφοιτος του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος ΜΔΕ και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πολυτεχνείο Κρήτης στον τομέα της γεωστατιστικής ανάλυσης υδατικών πόρων. Ο Δρ. Εμμανουήλ Βαρουχάκης  είναι μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος-Εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής και επιτελεί εργαστηριακό και διδακτικό έργο στους τομείς της Υδραυλικής, Ανάλυσης Επικινδυνότητας και Γεωστατιστικής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ πρόσφατα βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών (International Association of Mathematical Geosciences) για την έρευνα του στην κατηγορία «Έρευνα Φυσικών Πόρων».
Kalaitzakis_Photo•Εξαίρετης Διδασκαλίας 2015, στον κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζάκη, Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο. Ο Κώστας Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1954. Το 1977 πήρε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου – Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1983 το Διδακτορικό του Δίπλωμα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης με τίτλο «Βελτιστοποίηση της Λειτουργίας Ανεμογεννητριών Διασυνδεμένων με Αυτόνομο Ηλεκτρικό Δίκτυο». Υπηρετεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1984. Από το 2003 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ. και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης, έχει υπηρετήσει σαν Adjunct Assistant Professor στο the Georgia Institute of Technology των ΗΠΑ. Κατά το διάστημα 2001-2003 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 1990 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Σχολής ΗΜΜΥ.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται βρίσκονται στις περιοχές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, διασυνδεμένα και αυτόνομα συστήματα), της εξοικονόμησης ενέργειας, των έξυπνων δικτύων, των ηλεκτρονικών διατάξεων ελέγχου και ισχύος, των αισθητήρων και των διατάξεων μέτρησης, των συστημάτων ελέγχου και αποφάσεων με σύγχρονες τεχνικές (ασαφής λογική, νευρωνικά δίκτυα, γενετικοί αλγόριθμοι), της εμβιομηχανικής (bioengineering) και βιοϊατρικής (biomedical).
Έχει συμμετάσχει ή συμμετέχει σε περισσότερα από 40 ερευνητικά προγράμματα, είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος, είτε ως επιστημονικός συνεργάτης, τα περισσότερα από τα οποία είναι διεθνή και από την ΕΕ.
Έχει επιβλέψει τις Διδακτορικές Διατριβές τριών μεταπτυχιακών φοιτητών, από τους οποίους ο ένας υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή ΗΜΜΥ και οι άλλοι δύο ως Καθηγητές σε Σχολές ΤΕΙ. Επίσης έχει επιβλέψει μεγάλο αριθμό Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων και Διπλωματικών Εργασιών.
Έχει 47 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά και περισσότερες από 56 εργασίες κυρίως σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής σε περιοδικά της IEEE και της Elsevier και έχει συμμετάσχει στις επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές διεθνών Συνεδρίων.
Έχει συγγράψει, με συ-συγγραφέα τον Επίκ. Καθηγητή κ. Κουτρούλη Ευτύχη, βιβλίο με τίτλο “Ηλεκτρικές Μετρήσεις και Αισθητήρες – Αρχές Λειτουργίας και Σχεδιασμός των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Μέτρησης”, που διανέμεται ως Πανεπιστημιακό σύγγραμμα σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επίσης, έχει συγγράψει κεφάλαια σε δύο διεθνή βιβλία.
Το δημοσιευμένο έργο του, σύμφωνα με την υπηρεσία Google Scholar, έχει λάβει περισσότερες από 4.200 ετεροαναφορές.
Minos_Photo•Αριστείας 2015, στον κ. Μίνω Γαροφαλάκη, Καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου στον τομέα διαχείρισης μεγάλων δεδομένων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.
Ο Μίνως Γαροφαλάκης έλαβε το πρώτο πτυχίο του το 1992 από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (με βαθμό 9.21/10, Πρώτος στην Πολυτεχνική Σχολή του Παν. Πατρών), και το Masters (MSc) και Διδακτορικό (PhD) δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών από το University of Wisconsin-Madison το 1994 και 1998, αντίστοιχα. Έχει εργαστεί σαν Member of Technical Staff στα Bell Labs (1998-2005), σαν Senior Research Scientist στην Intel Research Berkeley (2005-2007), και σαν Principal Research Scientist στην Yahoo! Research (2007-2008).
Παράλληλα, είχε
θέση Adjunct Associate Professor στο EECS Department του University of California, Berkeley (2006-2008). Το Σεπτέμβριο του 2008, επέστρεψε σαν Καθηγητής στη Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (SoftNet). Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ για τη διετία 9/2011-9/2013, ενώ την περίοδο 11/2012-3/2015 ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Κοινωνία της Πληροφορίας, Α.Ε.
Η ερευνητική του δουλειά εστιάζει στην ευρεία περιοχή της “Αναλυτικής Επεξεργασίας Μεγάλων Δεδομένων” (“Big Data Analytics”), που συμπεριλαμβάνει: επεξεργασία (κεντρικοποιημένων και κατανεμημένων) ροών δεδομένων (data streams), διαχείριση πιθανοτικών δεδομένων, προσεγγιστική επεξεργασία επερωτήσεων, διαχείριση δικτυακών δεδομένων, εξόρυξη δεδομένων (data mining), και βάσεις δεδομένων XML/κειμένου.
Είναι Διακεκριμένος Επιστήμονας (Distinguished Scientist) της ACM (2011), Μέλος της IEEE, και έχει λάβει διάφορα βραβεία, όπως τo IEEE ICDE’2009 Best Paper Award, το Bell Labs President’s Gold Award (2004), και το Bell Labs Teamwork Award (2003). Το εργαλείο Google Scholar δίνει πάνω από 10.000 αναφορές στη δουλειά του, και τιμή h-index = 54 (Σεπτέμβριος’2015).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει:
•19:00 Είσοδος Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων Σχολών“.
•19:05 Χαιρετισμός Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης
Καθηγητή κ. Βασιλείου Β. Διγαλάκη
•19:15 Απονομή Υποτροφιών LIMMAT
•19:20 Απονομή Βραβείου Διδακτικού Έργου μέλους Ε.Ε.Π./Ε.ΔΙ.Π. 2015 στην κα. Anne McKay, μέλος Ε.Ε.Π. του Ιδρύματος.
•19:25 Απονομή Βραβείου Εργαστηριακού Διδακτικού Έργου μέλους Ε.ΔΙ.Π./Ε.Τ.Ε.Π. 2015 στον κ. Εμμανουήλ Βαρουχάκη, μέλος Ε.ΔΙ.Π. Σχολής ΜηΠερ
•19:30 Απονομή Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας 2015 στον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζάκη.
•19:35 Απονομή Βραβείου Αριστείας 2015 στον Καθηγητή κ. Μίνω Γαροφαλάκη.
•19:40 Ομιλία του τιμώμενου με το Βραβείο Αριστείας 2015.
•2 0:00 Απονομή Διδακτορικών Διπλωμάτων & Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης
•20:30 Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών & Κοσμητόρων Σχολών.
Λήξη τελετής – Αναμνηστική φωτογράφηση.
Σχετική  Ιστοσελίδα: http://www.tuc.gr/4585.html
TIMH ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ
ΕΜΜ. ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ
mixailakisΕπίσης, τελετή αναγόρευσης του Ιατρού κ. Εμμανουήλ Μιχαηλάκη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών (141.Π.98 -1ος όροφος) στην Πολυτεχνειούπολη.
Οπως ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, η εκδήλωση θα γίνει σε αναγνώριση της προσφοράς του γιατρού στην Ιατρική Επιστήμη και των πολύτιμων υπηρεσιών του στην Ελλάδα και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα