15.4 C
Chania
Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025

Βυθιζόµενες µπάρες και πάρκινγκ

Τάξη στο κυκλοφοριακό… χάος φιλοδοξεί να βάλει ο ∆ήµος Χανίων στην παλιά πόλη µε τις βυθιζόµενες υδραυλικές µπάρες. Μόνο που οι µπάρες θα λύσουν µερικώς το πρόβληµα της παράνοµης κυκλοφορίας. Μία άλλη µεγάλη “πληγή”, που είναι η στάθµευση για τους µόνιµους κατοίκους, παραµένει χωρίς γιατρειά.

Ιδίως τους θερινούς µήνες οι διαπληκτισµοί για µια θέση πάρκινγκ είναι καθηµερινοί, η αστυνόµευση ανύπαρκτη και η “πίεση” που δέχεται η παλιά πόλη τεράστια.

Ακόµα όµως κι αυτό το ζήτηµα σχετίζεται µε το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβληµα στην πόλη, την έλλειψη περιφερειακών χώρων στάθµευσης κι ενός εκτεταµένου και οικονοµικού δικτύου µέσων µαζικής µεταφοράς, που θα έδινε πρακτικά τη δυνατότητα για αλλαγή του µοντέλου µετακίνησης µέσα στον αστικό ιστό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα