Παρότι η είσοδος προς την κορυφή του απαγορεύεται καθώς ο επιπρομαχώνας δεν έχει αποκατασταθεί μετά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη τον Φεβρουάριο του 2019 και υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών, τουρίστες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και νέοι κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας αψηφούν την απαγόρευση και ανεβαίνουν στην κορυφή του.
Το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί στην αρχή της εισόδου προς τον επιπρομαχώνα έχει ριχτεί κάτω από αγνώστους. Την ίδια στιγμή η κατάσταση πάνω στο μνημείο μόνο ιδανική δεν είναι. Σε πολλά σημεία τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει σωρούς, ενώ άγνωστοι έχουν αφήσει τα…αποτυπώματα τους με υπογραφές με σπρέι πάνω στο μνημείο.
Κάτοικοι και επαγγελματίες των οδών Πόρτου και Κονδυλάκη έχουν καταγγείλει στα “Χ.ν.” ότι πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας άτομα που ανεβαίνουν στον επιπρομαχώνα και ευρισκόμενα σε κατάσταση μέθης εκσφενδονίζουν μπουκάλια και πέτρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πολίτες.
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα το 2019 είχε προχωρήσει η μελέτη αποκατάστασης που είχε περάσει και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και είχε εγκριθεί από το τότε υφυπουργό Οικονομικών το ποσό των 2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του από δημόσιους πόρους. Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν μπήκαν ποτέ σε κωδικό. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού είχε υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις της στα Χανιά ότι το έργο είτε θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Υπουργείου, είτε θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, χωρίς μέχρις στιγμής πάντως να υπάρξουν εξελίξεις. Την αποκατάσταση του έργου έχει αναλάβει εξολοκλήρου η Διεύθυνση Αναστηλώσεων του Υπ. Πολιτισμού.