Χωρίς λύση παραμένει ο γρίφος της εξαφάνισης του μικρού Μπεν 25 χρόνια μετά, με μια μητέρα συντετριμμένη που όμως δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει μέχρι και σήμερα για να βρει κάποιο στοιχείο που θα την οδηγήσει στον γιο της.
Ωστόσο, φαίνεται πως το χειρότερο σενάριο για την οικογένεια του μικρού Μπεν ίσως και να επιβεβαιωθεί, αφού αύριο Δευτέρα, τέσσερα χρόνια μετά, ξεκινούν και πάλι οι έρευνες.
Κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας μεταβαίνει αύριο στην Κω με σκοπό να ξεκινήσουν ανασκαφές, αναζητώντας τα λείψανα του μικρού αγοριού. Στο νησί θα πραγματοποιηθούν δύο εκσκαφές, κοντά στο σημείο στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο μικρός Μπεν.
Η πρώτη εκσκαφή αναμένεται να έχει διάρκεια 10 – 12 ημέρες και όπως τονίζεται, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση.
Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα στο πρώτο σημείο, υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και σε δεύτερο χώρο. Παράλληλα όλες αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιείται λεπτομερείς ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία της ανασκαφής.
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με την βρετανική Daily Mirror, ένας φίλος του χειριστή οικοδομικών οχημάτων, Κωνσταντίνου Μπάρκα, γνωστός και ως Ντίνος, ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι ο κ. Μπάρκας, μάλλον ήταν υπεύθυνος για το θάνατο του Μπεν. Ο ίδιος ο κ. Μπάρκας εμφανίσθηκε το 2012 στις αστυνομικές Αρχές δηλώνοντας ότι μπορεί να ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού, θάβοντάς το κάτω από μπάζα κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε αγροικία του νησιού.
Βάσει των νέων εξελίξεων η 43χρονη μητέρα του Μπεν δήλωσε: «Όλα είναι διαφορετικά τώρα. Έχω παγώσει. Νομίζω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του Μπεν. Νομίζω ότι είναι νεκρός. Θα πεθάνω από το σοκ του πόνου αν επιβεβαιωθεί το τραγικό αυτό σενάριο. Η αστυνομία του νότιου Γιόρκσαιρ δε γνωρίζει το ακριβές σημείο αλλά θεωρούν την πληροφορία αξιόπιστη και πλέον η έρευνα δεν αφορά σε υπόθεση αναζήτησης ζωντανού προσώπου».
Ο ανώνυμος μάρτυρας θυμάται ότι είχε δει τον κ. Μπάρκα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή, «ιδρωμένο και φοβισμένο» κατά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού, καθώς είχε ανακριθεί από Έλληνες αστυνομικούς για την πιθανότητα ενός ατυχήματος.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr