Κάθε μέρα και ένας – δύο κυβόλιθοι προστίθενται σε αυτούς που έχουν ξεκολλήσει στην οδό Κτιστάκη στο κέντρο των Χανίων. Ο δρόμος σε λίγο καιρό θα είναι αδιάβατος για τους οδηγούς δικύκλων. Επιβάλλεται από τον Δήμο Χανίων να ενεργήσει άμεσα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.
Όταν θα ξηλωθεί ο μισός δρόμος και τραυματιστούν 5-10 συμπολίτες μας τότε μπορεί να τον φτιάξουν.Άραγε η τεχνική μελέτη αλλα και ο εν λογο εργολάβος περασαν απο ελεγχο για το αν κάνανε σωστά την δουλεία τους;
Θα είναι αδιάβατος για τους πεζούς, μιας και οι οδηγοί των δικύκλων είναι εποχούμενοι επί των δικύκλων τους και άρα θα ειναι απροσπέλαστος για τα δίκυκλα. Αλλά όμως, όντως, ο δρόμος αυτός είναι δρόμος παγίδα γιά όλους τους πεζούς και ειδικά γι αυτούς που δεν έχουν την άνεση του ευέλικτου βαδίσματος όπως οι ηλικιωμένοι μιας και το σημείο αυτό είναι πάνω σε προέκταση πεζοδρομίων και διάβασης (χωρίς διαγράμμιση όπως και οι περισσότερες της πόλης μας).