Κύριε Διευθυντά,
Στις 20 Αυγούστου δημοσιεύσατε άρθρο της κυρίας Κατσιφαράκη με τίτλο “Ελλάδα: μιά χώρα γερόντων”!
Προτείνω στους συμπολίτες μας να το μελετήσουν!
Η υπογεννητικότητα, αγαπητοί συμπολίτες, θα φαινόταν ασήμαντο πρόβλημα αν και στις γειτονικές χώρες υπήρχε ανάλογη κατάσταση!
Όμως, στην Αίγυπτο π.χ. ο πληθυσμός αυξάνεται κατά δύο περίπου εκατομμύρια τον χρόνο, ενώ στην Τουρκία, που απειλεί διαρκώς τη χώρα μας, αυξάνεται κατά ένα περίπου εκατομμύριο!
Σε εμάς όχι μόνο υπάρχει υπογεννητικότητα, αλλά πολλοί νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό, τα χωριά μας αδειάζουν, ελάχιστοι ασχολούνται με τη γη, κ.λπ. κ.λπ.!
Επιπλέον, για να μαζευτούν τα αγροτικά προϊόντα, παρά την ανεργία των Ελλήνων, καλούνται εργάτες από διάφορα μέρη του κόσμου!
Πώς νομίζετε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση αν συνεχίσουμε έτσι;
Στη χώρα μας χορηγούνται επιδόματα τέκνων αλλά ο πληθυσμός συνεχίζει να μειώνεται!
Χορηγούνται φοροαπαλλαγές αλλά και πάλι ο πληθυσμός δεν αυξάνεται!
Λέγοντας αυτά, δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει αρωγή των κυβερνήσεων.
Όμως τα επιδόματα από μόνα τους δεν αρκούν, πρέπει να σκεφτούμε και άλλα πράγματα!
Η κυρία Κατσιφαράκη προτείνει, “παροχή σημαντικού επιδόματος στις γυναίκες, αν θέλουν να επιλέξουν μεταξύ μητρότητας και εργασίας”!
Δηλαδή, αν καταλαβαίνω σωστά οι μητέρες, είτε επιλέξουν την εργασία είτε το μεγάλωμα των παιδιών τους στο σπίτι, θα λαμβάνουν αυτό το επίδομα!
Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει σε αυτό;;
Αγαπητοί συμπολίτες, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι σοβαρό για να κατηγορούμε, ελαφρά τη καρδία, ο ένας τον άλλον!
Προσωπικά θέλω να θέσω την εξής ερώτηση:
Ποιος νομίζετε ότι είναι ο αξιακός κώδικας ζωής για ένα ζευγάρι Αιγυπτίων π.χ. όταν με λιγότερα εισοδήματα κάνουν αρκετά παιδιά, ενώ ένα ζευγάρι Ελλήνων παντρεύεται και συνήθως χωρίζει με ένα ή κανένα παιδί;
Γιατί οι τηλεοράσεις στη χώρα μας προβάλλουν συνεχώς την εξωτερική εμφάνιση, τις δίαιτες, την καριέρα, λες και εκεί περικλείεται όλο το νόημα της ζωής;
Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των τριών παιδιών ανά οικογένεια, όπως προτείνει η κυρία Κατσιφαράκη, προκειμένου να μην εξαφανιστούμε ως χώρα;
Μήπως με την πλασματική ευημερία των δανεικών που ζούμε οδηγούμαστε σιγά- σιγά στον αφανισμό;
Εύχομαι το άρθρο της κυρίας Κατσιφαράκη να μελετηθεί, ιδιαίτερα από τους νέους σε ηλικία συμπατριώτες μας, και να τύχει της προσοχής που του αξίζει!
Μιχάλης Πατσουράκης
Αξιότιμε κ.Πατσουράκη,το ζήτημα που θίγετε είναι στην πρώτη τριάδα των θεμάτων που οφείλει να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα η πατρίδα μας και που είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιβίωση της. ΄Ολα όσα αναφέρετε και ενδεχομένως και κάποια άλλα συμπληρωματικά στοιχεία πρέπει να γίνουν αντικείμενο σοβαρής ΚΡΑΤΙΚΗΣ μελέτης ( το διαχωρίζω από κομματικές σαχλαμάρες) και να χαραχθεί εθνική στρατηγική με χρονικό ορίζοντα 20ετίας-30ετίας.Η ιστορία και η γεωγραφία έταξαν την χώρα μας στο σημείο αιχμής της “σύγκρουσης των πολιτισμών” κατά τον Samuel P.Huntington και ως εκ τούτου οφείλουμε να πάρουμε ΤΩΡΑ τα απαραίτητα μέτρα….Μιας και αναφερθήκαμε στο σοβαρό αυτό έργο του Huntnington ας θημυθούμε τι αναφέρει σχετικά ο Richard Bernstein .”Σημείο αναφοράς για μια ενημερωμένη αξιολόγηγση όλων αυτών των συναρπαστικών ερωτημάτων.Ποιά είναι η θέση μας στην ιστορία;Ποιά κρυφή δύναμη καθορίζει το πεπρωμένο μας;…Διεισδυτικές σχετικά με την κατάσταση του κόσμου”…..Με εκτίμηση
…….Διεισδυτικές σκέψεις……(συμπληρώνεται η λέξη σκέψεις)
Κύριε Καγιαλέ, ευχαριστώ γιά το σχόλιο σας! Οι ισχύουσες αντιλήψεις που αφορούν την υπογεννητικότητα δεν αποδίδουν γι’αυτό πρέπει να εξελιχθούν!
Αυτό σε συνδυασμό με την ισόρροπη κατανομή του πληθυσμού στην χώρα!
Ταυτόχρονα να προσέξουμε τον συνδιασμό υπογεννητικότητας- δημοσίου χρέους!
Επίσης να εξορύξουμε την δική μας ενέργεια!
Εγκαρδίως προτείνω να γράψετε και εσείς γιά αυτά τα θέματα!
Γειά σας!