Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024

Ζήτω ο Βασιλεύς

Γειά σας παλιοί συμμαθηταί. Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας. Κι όποιος θελήσει για να βρει ένα χαμένο αδελφό, ένα παλιό του φίλο, ας πάρει μιαν ανηφοριά ας πάρει μονοπάτια να βρει τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά. Με την ελευθερία μαζί, μπορεί να βρει και μένα. Αν ζω, θα μ’ βρει εκεί.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε,… όπου για δέκα μέρες τα διεθνή και τοπικά ΜΜΕ, θα μας κανονιοβολουν, με τα χαρίσματα αυτής της γηραιάς κυρίας, «…η καλόκαρδη βασίλισσα…» κατά Μακρόν, της οποίας η χώρα είναι ταυτισμένη με την βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας. Και φυσικά οι ηγεμόνες και οι υπήκοοι αυτής της χώρας είναι επίσης ταυτισμένοι με τη λεηλασία των πόρων των αποικιών τους. Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ στη βαρβαρότητα της τότε 27χρονης βασίλισσας, όπου δεν δίστασε να απαγχωνίσει ένα 19χρονο παιδί, γιατί προέβαλε αντίσταση στους κατακτητές του νησιού του… προέβαλλε αντίσταση, για να μπορεί να ζει ελεύθερος,… για να μην λεηλατούν οι αποικιοκράτες τον πλούτο της πατρίδας του για να τον κάνουν διαμάντια στο στέμμα της. Βεβαίως δεν ήταν αυτή που παρόλες τις εκκλήσεις, ακόμα κι από Βρετανούς βουλευτές, αρνήθηκε να μετατραπεί η ποινή του Ευαγόρα Παλληκαρίδη καθώς και των Καραολή Μιχαλάκη και Δημητρίου Ανδρέα, από θανατική σε ισόβια. Το αποικιοκρατικό σύστημα ήταν αυτό, που ήθελε με ωμή βία, να επιβάλει την εξουσία του. Η εκλιπούσα μονάρχης όμως, ήταν αυτή, όπως μας είπε η κα Λιζ Τρας, «…ο βράχος πάνω στον οποίο δομήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο….» και οι πολιτικές καταπίεσης – καταλήστευσης των αποικιών. Η πιο πλούσια μέχρι πρότινος στον κόσμο, γινόταν μια αδίστακτη ηγεμόνας, όταν επρόκειτο να προστατεύσει τα συμφέροντά της αυτοκρατορίας της. Έτσι εξηγείται άλλωστε, η λατρεία προς τον μονάρχη,… θεσμός παλαιολιθικής εποχής… μιας κατά τα άλλα προηγμένης κοινωνίας. Αυτή η κοινωνία γνωρίζει καλά, ότι, οι εκάστοτε μονάρχες, έπαιξαν σημαντικό ρόλο, στην καταλήστευση των πολυάριθμων αποικιών τους, για να έχει η μητρόπολη ένα υψηλό βιωτικό επίπεδο. Γι’ αυτό βλέπουμε τη μεγάλη μάζα των πολιτών, να κλαίει για τον θάνατο μιας υπέργηρης Βασίλισσας και συγχρόνως να ζητοκραυγάζει για τον 73χρονο Κάρολο «ζήτω ο Βασιλεύς». Σκηνές που θυμίζουν μεσαίωνα. Σκηνές που θυμίζουν θεοκρατικά καθεστώτα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. ας πούμε ότι φταίει η βασιλεία για τη βαρβαρότητα της αποικιοκρατίας , η κατάργηση της δουλείας το 1800 στην Αγγλία όπως επίσης η κοινοβουλευτική δημοκρατία(ηδη απο το μέσαίωνα σχεδόν) πάνω κάτω όπως τη ξέρουμε σήμερα υπο ποιό θεσμό έγιναν πραγματικότητα ?οι φίλοι μας οι γαλλοι-ελλασ γαλλία συμμαχία- με τις γκιλοτίνες & 1η 3η κλπ δημοκρατίες όπως και οι ΗΠΑ με τσ μπανανίες ρεπούμπλικ είναι λιγότερο αποικιοκράτες…..οπως και η δημοκρατία του Περικλή με τους άμοιρους Μηλιούς ναι μεν έχετε δίικιο αλλά εμείς θα σας κόψουμε φέτες …….η βαρβαρότητα έχει σχέση μάλλον με την ισχύ και όχι με κάποιο πολίτευμα να βλεπουμε ρεαλιστικά και όχι ιδεοληπτικά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα