15.4 C
Chania
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2025

Ζοφερή “Ακτινογραφία” της Κοινωνίας – 2016

ΠΟΥ πάμε; Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (24-1-17), το 75,3% των ελληνικών νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων μέσα στο 2016. Κι αυτό για 6η συνεχή χρονιά! Επιπλέον, πάνω από 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (37,1% δηλώνουν εισόδημα <10, 000 €). Αλλά και το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνει ως κύρια πηγή εισοδήματος τη σύνταξη(!) των μελών (αγγίζει το 50%)!

ΕΤΣΙ, 7 στα 10 νοικοκυριά είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται. Με το τρίτο μνημόνιο να βαραίνει πάνω μας ακόμη περισσότερο εντείνονται δυσανάλογα οι κοινωνικές ανισότητες! Ενδεκτικό της κατάστασης που βιώνουμε είναι και το ότι 1 στα 4 νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει την περιουσία του λόγω χρεών, φορολογίας και οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθει. Οι πλειστηριασμοί ήδη άρχισαν και μάλιστα ηλεκτρονικά!

ΠΟΥ ΠΑΜΕ; Απελπιστικό το ερώτημα και πάντοτε αναπάντητο. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δυο χρόνια η παρούσα κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει πράξη όλα εκείνα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και δεν το έπραξαν. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε πέραν πια των ορίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα