Η τρόικα, σύμφωνα με το e-mail που στάλθηκε (3-12-14), φέρεται να μην πείθεται για την εισπραξιμότητα των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση. Οι δανειστές ζητούν ποσοτικοποίηση(!) των μέτρων από το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Εργασίας.
ΤΑ e-mails εισέβαλαν στην καθημερινότητά μας, με την πρόθεση να μας… διευκολύνουν. Ετσι, έχουμε προσλήψεις ή απολύσεις μέσω “ηλεκτρονικού ταχυδρομείου”, υποβολή φορολογικών δηλώσεων, λήψη εγγράφων, τροποποιήσεις καταστάσεων ή Ε9, ειδοποιήσεις για επαφές (τηλε-διασκέψεις), ποικίλες ανακοινώσεις, γενική αλληλογραφία, διαφημίσεις, ενημερώσεις, ειδήσεις…
ΚΑΙ τώρα τηλε-πολιτική και τηλε-κυβερνητική από την τρόικα!
ΚΑΘΕ καινοτομία έχει δύο όψεις. Δυστυχώς εμείς, στη δίνη της κρίσης και της δήθεν πολυδιαφημισμένης “ηλεκτρονικής διακυβέρνησης” (open.gov), αδυνατούμε να αξιοποιήσουμε θετικά πάντα μια τεχνολογία που, ούτως ή άλλως, δημιουργήθηκε για να μας εξυπηρετήσει.
ΩΣ άτομα και συλλογικότητες.
ΣΗΜΕΙΑ των καιρών και της αδυναμίας μας ως επικυρίαρχου κράτους είναι ότι με το χθεσινό τους e-mail, «οι τροϊκανοί ζητάνε περαιτέρω εξηγήσεις για το δημοσιονομικό κενό, πιο ρητές δεσμεύσεις για άλλα θέματα και διευκρινίσεις για κάποια διαρθρωτικά μέτρα».
ΠΟΥΘΕΝΑ ο λαός. Αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν. Χωρίς αυτόν. Με ένα ηλεκτρονικό σημείωμα λίγων λέξεων “ρυθμίζεται” η τύχη ολόκληρων κρατών και η οικονομική κατάσταση λαών.
ΚΙ ΟΜΩΣ, τα μηχανήματα είναι άψυχα. Αψυχα και τα μηνύματά τους. Εμείς τους δίνουμε την ανάλογη αξία… Αν όλα αυτά δεν συνιστούν μια ηλεκτρονική δικτατορία, τότε τι είναι;