Πώς μένει η μπριζόλα σας υπέροχη; Πώς παραμένει ο χυμός της πορτοκαλάδας σας απολαυστικός για μέρες; Απαντήσεις στα παραπάνω περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο οπτικοακουστικό υλικό (video), με τίτλο «Τεχνολογία Τροφίμων. Για άψογα τρόφιμα» που παρήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), «αυτό το υλικό έχει ως στόχο να εξηγήσει πώς η τεχνολογία τροφίμων στην Ευρώπη ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα ελέγχου για να μας κρατήσει ασφαλείς, το φαγητό μας φρέσκο και νόστιμο και την οικονομία μας ισχυρή».
Αφορά επίσης στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων καταναλωτών οι οποίοι έχουν υψηλές προσδοκίες για τα τρόφιμα αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν πόσο πολύ η τεχνολογία τροφίμων είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθούν αυτές τις προσδοκίες.
Το οπτικοακουστικό υλικό (video) είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: